Harlekijn Dwerg Poedels

De Harlekijn en Black and Tan Poedels worden erkend door de lokale Kennelclubs in Amerika, Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië, en tot 01 juli 2008 werden ze ook erkend in Nederland, dit houd in dat harlekijn en black and tan poedels ingeschreven in het NHSB bij de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland een bijlage stamboom kregen waarbij er bij de kleur werd vermeld: Niet Erkende Kleur.

Tot onze grote spijt, heeft de F.C.I. nog geen algemene erkenning gegeven voor deze kleur in Europa, dus in vele europese landen, kunnen Harlekijnen geen stamboom krijgen. Alle in Nederland geboren pups krijgen sinds 01 juli 2008 dus ook geen stambomen meer.

Verschillende fokkers en verenigingen proberen alles om deze Poedels in de kijker te zetten.
Wij fokken zelf uitsluitend met harlekijn en black and tan poedels die in het bezit zijn van een stamboom/afstammingsbewijs (div import landen) en welke staan ingeschreven in het ARFE stamboek. Zodat wij onze honden kunnen testen op div. oogtesten, dna testen en patella luxatie. Bovendien hebben al onze harlekijn poedeltjes een dna profiel.

Sinds enkele jaren heeft de Harlekijn in populariteit gewonnen, maar het blijft nog steeds een zeldzaam ras.

Dus voor fokkers, is het een echte uitdaging om de juiste combinaties te vinden, om het ras te verbeteren en de bloedlijnen sterker te maken.

Info: Harlekijn Dwerg Poedels

Foto impressie van Harlekijn dwerg poedel pups in div. aftekeningen en kleuren. De meest geziene kleur in Nederland is zwart/wit doch verschijnen ze de laatste tijd ook in wit/abrikoos en bruin/wit. Door de invloed van Amerikaanse bloedlijnen zal het niet lang duren of we zien de harlekijnen ook in wit/rood, wit/lemon en wit/grijs.

Harlekijnen moeten een zwart manteltje hebben, een zwart hoofd doch een witte bles en kraag zijn toegestaan evenals een witte snor. De ideale aftekening is 2 of 3 grote zwarte platen op de schouders, de achterhand of vlak naast elkaar. Ze moeten gelijkmatig over de rug verdeeld zijn. Op tentoonstellingen in Duitsland zijn de harlekijnen met mantels het meeste vertegenwoordigd. Dit komt doordat de mantels kleurgenetisch dominant zijn dan de harlekijnen met platen (vlekken), bovendien zijn de harlekijnen met vlekken niet zo goed voor de fokkerij geschikt. Bij deze platen harlekijnen verdwijnen namelijk steeds meer de zwarte kleur en zal de hond witter worden met alleen een zwarte kop. Zwarte vlekjes (spots) in de witte aftekeningen zijn toegestaan maar voor show niet gewenst.

Kleur verdeling: 80% wit / 20% zwart. Het pigment moet mooi donker zijn, de huid onder het zwarte haar moet muisgrijs van kleur zijn. En onder het witte haar, licht van kleur.
De neus is zwart. De nagels mogen wit of zwart zijn. Ogen zijn donkerbruin.
Een fout is bruine vlekken (black and tan) aftekeningen, dit zie je aan de bruine wenkbrauwen, binnenkant oor, onder de staart aanzet en wat aan de benen. Eigenlijk zijn dit black and tan poedels met witte vlekken.

foto impressie door ons gefokte harlekijn poedels.

Appie

Buddy

Buddy

Alicia

Merlot

Jack

© Treasure-Trove's